Knaagdier Plantjes

  Verse Planten voor Knaagdieren & Konijnen

  Verse Biologische Planten en Kruiden voor knaagdieren! Hoe leuk en gezond is dat?! Wij vertellen je alles wat je moet weten over het gebruik en onderhoud van de plantjes voor je knaagdier en konijn. Welke plantjes het beste bij welk dier passen en hoe je het verblijf kunt inrichten met behulp van de plantjes.

  VEILIGE HERKOMST EN KWEEK

  Allereerst moeten we zeggen dat we lange tijd op zoek zijn geweest naar geschikte plantjes voor knaagdieren en konijnen. Niet zomaar elke plant kan gebruikt worden, in tegendeel, veel planten zijn juist giftig en erg gevaarlijk voor (knaag)dieren. Deskundig advies is dan ook van groot belang! De plantjes die je terugvind in onze digitale schappen zijn niet alleen van biologische afkomst maar ook bewust gekweekt voor dieren. Dit laatste is zeer belangrijk omdat er geen meststoffen of schadelijke voedingstoffen aan de plant zijn toegevoegd. De bodem van de planten is schoon, daar planten voedingstoffen uit de bodem halen is dit zeer belangrijk!

  De plantjes bieden:

  • heerlijke geur
  • essentiële voedingsstoffen
  • plezier voor het oog
  • afwisseling in het dieet
  • verrijking van natuurlijk gedrag

   

  knaagdier plant knaagdier plant knaagdier plant

  DE PLANTJES IN HET VERBLIJF VAN JE KNAAGDIER

  Qua toepassing verschilt het per knaagdier. De plantjes kunnen zowel in zijn geheel in het verblijf geplaatst worden, maar ook in stukjes aangeboden worden. In het laatste geval knip je stukjes van het blad af en geef je dat aan je knaagdieren. Als je het plantje in zijn geheel in het verblijf zet, zorg er dan voor dat er minimaal 3 cm van het plantje overblijft. Haal het plantje dan uit het verblijf om deze weer aan te laten groeien. De plant kan ook af en toe als tussendoortje in het verblijf geplaatst worden, bijvoorbeeld een uur per dag.

  HAMSTERSCAPING MET ECHTE PLANTJES

  knaagdier plantHet hart van de hamsterscaper gaat nu harder slaan, want een vers plantje in het verblijf is natuurlijk de ultieme natuurlijke decoratie van het ge-hamsterscaped verblijf. Hier kunnen we eigenlijk alle kanten mee op afhankelijk van de bodembedekking. Maak je gebruik van een “grond” achtige bodembedekking zoals bijvoorbeeld humus, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de plantjes rechtstreeks in de grond te planten. De worteltjes zullen dan door gaan groeien in de grond. Op deze manier heb je een vaste plant in het verblijf. Hoe snel de dieren de plant opeten hangt per knaagdiersoort af. Muizen, Dwerghamsters en Hamsters doen vaak rustiger aan met de plantjes. Gerbils in tegendeel, knabbelen er sneller aan.

  Je kunt bij het hamsterscapen er ook voor kiezen om de plant in een pot in het verblijf te zetten. Een voordeel hiervan is dat de plant eenvoudiger uit het verblijf kan worden gehaald om deze aan te laten groeien.

  verse knaagdier plant voor konijn, cavia, hamster en hamsterscaping verse knaagdier plant voor konijn, cavia, hamster en hamsterscaping hamsterscaping plant knaagdier, konijn, hamster, cavia en hamsterscaping

   

  WELKE PLANTENSOORT VOOR WIE?

  Alle plantjes die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn geschikt voor knaagdieren. De planten hebben echter allemaal hun eigen bijzondere eigenschappen. De tijm plant ruikt heerlijk fris en is goed voor de luchtwegen, de kamille plant werkt kalmerend en antibacterieel, de bloedzuring werkt bloedzuiverend en de melisse is een bron van vitamine en mineralen, maar geurt ook nog eens heerlijk naar citroen. Kortom alle plantjes hebben hun eigen bijzondere eigenschappen, kleuren en vormen.

  Kattengras is heel bekend bij katten. Deze grassoort helpt de kat bij het verwijderen van haarballen, maar ook andere dieren zoals vogels en schilpadden hebben veel baat bij echte natuurlijke planten.

  knaagdier plant vers voor hamsterscaping, konijn, cavia en hamster verse knaagdier plant voor konijn, cavia, muis, gerbil, hamster en hamsterscaping verse knaagdier plant konijn, cavia, hamster en hamsterscaping

   

  MEER VOEDING IN VERSE PLANTEN

  Een groot voordeel van de plantjes is dat de vitamines en mineralen in tegenstelling tot de gedroogde plantjes beter behouden blijven. De verse planten zijn dus veel rijker aan voedingsstoffen dan de gedroogde planten en kruiden. Het is goed om te weten dat de plantjes bij ons in optimale condities staan en wij deze zeer bewust verzorgen zodat de plantjes ook rijk blijven. Ook is ons inkoopbeleid aangepast zodat we enkel verse plantjes in ons assortiment hebben. We stellen hoge eisen!

  NATUURLIJK GEDRAG VERTONEN DANKZIJ DE VERSE PLANTJES

  De plantjes zijn dus voedzaam, gezond en hebben ook een zeer mooie decoratieve functie, maar er is nog iets wat we niet mogen vergeten. De plantjes bevorderen namelijk het natuurlijke gedrag van knaagdieren. In het wild zijn knaagdieren voornamelijk bezig met het zoeken naar voedsel en konijnen zijn de hele dag door eigenlijk aan het eten. Herbovoren (planten etende dieren) hebben een maag-darmstelsel dat alleen kan werken als er steeds nieuwe voeding gegeten wordt. De nieuwe voeding duwt het oude door de darmen heen als het ware, daarom is het ook heel belangrijk dat konijnen over de hele dag beschikken over hooi.

  In het wild kiezen de dieren hun eigen voeding, maar een groot deel van de voeding bestaat uit verse plantendelen. Deze worden gekozen om hun vezels, vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, maar ook om hun medicinale werking. Veel planten staan bekend om hun gezondheidsbevorderende eigenschappen. De dieren weten dat als geen ander en ook in het wild zoeken ze instinctief naar de juiste plant voor een kwaaltje.

  Samenvattend kunnen we stellen. Het is maar een klein vers plantje, maar het geeft in veel gevallen een heerlijke geur, essentiële voedingsstoffen, plezier voor het oog, afwisseling in het dieet en verrijking van natuurlijk gedrag.

  (c) DRD Knaagdierwinkel